Puro seçiminiz, yakışınız, sinehizmetiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar top size özeldir. Fakat tekrar de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç nöbetçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu makaslamakmda günün her saatinde sinemeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize nazaran, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetleme Etme Mülkiyet inşaı Karayip purolarda sinemeden önce nemliliğini denetçi eylemek gerekir. Bu Toscanello sinein uygulanan değil. Toscanello severler damak zevklerine nazaran farklı rutubet oranlarında sinemeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da deneyim tarafılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken yaşamsal bir kaide var. Puro yalnızca fakat yalnızca kokusuz öfkele yakılır! Puro her gün ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabil benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabil koku yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nazarıitibar ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde benzeyen. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken flama puroya kazık değinti etmemelidir. Coşkun maviliği purodan azıcık uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her kanatı alya döndüğünde kızartma hizmetlemini serardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 kerte eğimle, aleve tam değinti etmeyecek şekilde tutun. Bu hizmetlemi yaparken bütün tabanğın tay yanması gerektiği sinein puroyu aynı zamanda manzum bir şekilde 360 kerte döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına saf alevli çakmalara nazaran azıcık henüz uzakta tutmanızda kâr var. Zira, bu vadi çakmaklar çok nüfuzkârdür ve ziyade benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma hizmetlemi saf alevli çakmaklarla, azıcık gün alabilir. Bu müddet size çağ kaybı kabil odaükebilir fakat puro sabır ve mesai lüzum. 5- İyi Yandığını Denetleme Etme Şimdi puroyu ne yaktığınımızı denetçi edelim. Puroyu kızartma hizmetleminden sonrasında zıt çevirip cebinünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya uçukçe çevre üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün bacak kıpkırmızı ise yakma hizmetlemini serarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her kanatı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki bütün bacak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu munsapınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki küçük dem henüz çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış kesim da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yeğniçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz sineime apiko. Pekâlâ ya siz apiko mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkara çıkara sineilmeli. Alacağınız her dem arasında en azından 40 saniye memul etmek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kabil sinemeye çtuzakışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı sineimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hoppadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı sinemeye devam ederseniz, puro o kadar kırıcılaşır ki hiç sineilemeyecek duruma gelebilir. Bayağı bir uyarı: Puro, sigara kabil ciğere çekilmez. Kötü uçukçe ağıza doldurulur ve kâm alıcıların dumanla ihtarlmasına onay verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz az nazarıitibar gösterdiğinizin bir hizmetaretidir. Sönen puronun küllerini büsbütün temizleyin. Bunun sinein kürdan kabil bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri büsbütün temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonrasında puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim sinetiğim Toscanello sinein yine yakma problem örgütleme etmez. Fakat eloğlu inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda kederlilik hissedeceğinizi göstermek isterim.

Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 sene ayrıca henüz uzun bir müddet dahi saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabil puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesinkes şart olan 2 kaideı demeız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın havaın alev dereceıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız hava sıcaklığının 16 ila 18 kerte arasında olduğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Soy ortamında bu sıcaklığı yakalamanız olabildiğince zordur. Bu yüzden hava sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza icap yoktur. Ancak elbette eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama havaını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda hiçbir problem ile önlaşmazsınız. Saklama havaı sıcaklığında gerçeklik problem havaın soğuk değil ziyade har olmasıdır. Çünkü saklama havaı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile önlaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise saklama havaının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer ziyade kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Lacerem rutubet saklama havaı sıcaklığına nazaran değiş gösterecektir ve bu yüzden de saklama havaı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yok ise herhangi bir çevre geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca çevre geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama havaının çevre geçirmemesi ve buna demetlı olarak da kutu sineindeki rutubet ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak sinein anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı esenlayacak kesinkes çevre geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En oflaz humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları kesinkes çevre geçirmedikleri sinein özge rakiplerine kebir fark atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.